Malzemeler
Tabanı için
1 paket yulaflı bisküvi
1 yemek kaşığı tereyağı
Peynir Dolgusu için
1 paket labne peynir
1 paket labne peynir
1 su bardağı yoğurt
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
1 adet limon kabuğu rendesi
1 çay kaşığı vanilya
1 su bardağı toz şeker
Sosu için
2 yemek kaşığı tereyağ
1 çay bardağı toz şeker
1 adet yumurta
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
2 yemek kaşığı limon suyu
Hazırlanışı
Tabanını hazırlamak için bisküviyi mutfak robotunda çekip un haline getirin. Derin bir kaba alıp üzerine tereyağını ekleyip yoğurun. Bisküvi hamurunu iyice bastırarak tepsinin dibine döşeyin. Buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Peynir ve yoğurdu derin bir kaba alıp mikserle çırpın. Şekeri ekleyip pürüzsüz bir kıvam eldene eder kadar çırpmaya devam edin. Yumurtaları ekleyip, yavaşca çırpın. Un, limon kabuğunu rendesini ekleyip karıştırın. Bisküvi hamurunu dolaptan çıkarıp üzerine peynirli karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin. Keki soğutmak için buzdolabına kaldırın. Limon sosunu hazırlamak için ısıya dayanıklı bir kaba sos malzemelerini ekleyin. İçi su dolu bir kabın içine yerleştirip, benmari usulü karıştırarak pişirin. Sosun soğuması için kenarda bekletin. Servis yapacağınız zaman cheescakein üzerine limon sosunu dökün. Dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun...
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder