Malzemeler:
3 yumurta,
1 su bardağı şeker,
2 paket krema,
2 su bardağı soğuk süt,
1 kâse taze karadut,
1 kâse mürdüm eriği,
1 kâse taze kayısı,
Süs için:
karadut reçeli.
Yapılışı:
Yumurta ve şeker derin bir kâseye konur ve şeker eriyene kadar iyice çırpılır. Diğer bir tarafta ise kremanın hazırlanması için, cam kâseye iki poşet toz krema (hazır alınabilir) ve çok soğuk süt dökülerek çırpılır. İyice karıştırılıp yoğun bir kıvama gelen kremanın üzerine daha önceden çırpılmış olan şekerli yumurta ilave edilerek çırpma işlemine devam edilir. Karışım işlemi bittikten sonra muhallebinin içine doğranmış meyveler ilave edilir ve hep birlikte harmanlanır. Malzemenin dondurulacağı kâse şeffaf streç film ile kaplanır. Muhallebi kâseye döküldükten sonra üstüne de şeffaf streç film yerleştirilip buzluğa konur. Donan muhallebi üzerine karadut reçeli servis edilerek afiyetle yenir.
Not: Muhallebinin içine katılacak meyveler isteğe bağlı olarak değişebilir. Süslemek için de sevilen bir reçel dökülebilir.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder