Malzemeler:
1 su bardağı keşkeklik buğday,
½ su bardağı nohut,
300-400 gr kaburga eti,
1 soğan,
1 çorba kaşığı tereyağı,
1 çay kaşığı salça,
1 çay kaşığı kimyon,
½ çay kaşığı karabiber,
1 çay kaşığı tuz.
Kapak hamuru için:
1 su bardağı un,
½ sb. su,
1 tk. tuz.
Servis için:
1 çorba kaşığı tereyağı.
Yapılışı:
Buğday üzerine bir parmak su geçene kadar su ilave edilerek ıslatılır ve bir gece bekletilir. Ertesi gün süzüldükten sonra haşlanmış nohut, kaburga parçaları ve ince ince doğranmış soğanlar ile birlikte güvecin içine konur. Kimyon, karabiber ve tuz ilave edilir. Tereyağı küçük parçalar halinde konur ve 1 su bardağı ilave edilir. 1 su bardağı içinde karıştırılan salça da döküldükten sonra kapak kapatılır. Kapak ile tencere arasında boşluk kalmaması için önceden un, su ve tuz ile hazırlanan hamur kenarlara yayılarak bastırılır. Önce harlı, sonra kısık ateşte 30-35 dk pişirildikten sonra kapak açılır. Pişen etlerin kemikleri güveçten çıkartıldıktan sonra bütün malzemeler el karıştırıcısı ile iyice ezilir. Kızdırılmış tereyağı ile servis edilir.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder