Keşam Çorbası

 Malzemeler: 

1 çay bardağı köftelik bulgur,
1/2 çay bardağı irmik,
400-500 gr süzme yoğurt,
1 lt su (6 su bardağı),
3-4 diş sarımsak,
1 yemek kaşığı tereyağı,
2 yemek kaşığı zeytinyağı,
1 çay kaşığı tuz,
1/2 çay kaşığı karabiber.

Yapılışı:

Süzme yoğurdun üzerine su ilave edilerek iyice ezilir. Pütürsüz hale gelen karışımın içine köftelik bulgur ve irmik ilave edilerek karıştırılır. Birkaç kez karıştırıldıktan sonra tencere ocağa alınır ve karışım kaynayana kadar tahta kaşıkla devamlı karıştırılır. İnce bulgur piştiği zaman tencere ocaktan alınır. Bir tavaya tereyağı ve zeytinyağı konduktan sonra ocak yakılır. Kızdırılan yağın içine dövülmüş sarımsak ilave edilir ve altüst edildikten sonra pişen çorbanın üzerine ilave edilir. Yeterli miktarda tuz ilave edilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers