Karpuzun iyisi nasıl seçilir?

 1- Ağırlığını hissedin

Karpuz, ele alındığında göründüğünden daha ağır olmalıdır. Aynı boyutta iki karpuzu elinize alıp test edebilirsiniz. Daha ağır olan daha sulu ve tatlıdır.

2- Altındaki iz koyu olsun

Altındaki ize bakın. İzin koyu renklisini tercih edin. İz ne kadar koyuysa karpuz o kadar tatlı olur. İzin sarı renklisi, beyazından daha iyidir.

3- Güzel görünsün

Parlak olmayan, üzerinde girinti çıkıntı bulunmayan ve düzgün bir yuvarlaklığa sahip bir karpuz seçin.

4- Kabuğundaki böcek izlerine iyi bakın

Böcekler yeterince olgunlaşıp, kıvama gelmiş karpuzları yemeyi tercih eder. Kabuğu böcekler tarafından yenerek, hafif aşınmış karpuzu alın.

5- Dinleyin

Karpuza vurduğunuzda çıkan ses tok olmalıdır. Eğer ses derinden geliyorsa. bu karpuzun yeterince olgunlaşmadığını gösterir.

1 yorum:

  • joppala says:
    9 Eylül 2010 16:19

    pötibörle pasta yaptınız mı hiç? herkes yapmıştır ya, hemen iki dakikada koy pötibörü, çikolata sür, al sana pasta :)) ülker şimdi pötibör çoko diye bi şey yapmış, aynı bizim yaptığımız gibi, uğraşmaya gerek de kalmadı. al bakkaldan, koy misafirin önüne :)) http://www.facebook.com/Ulker?v=app_140225022661799

Yorum Gönder

Followers