1- Ağırlığını hissedin
Karpuz, ele alındığında göründüğünden daha ağır olmalıdır. Aynı boyutta iki karpuzu elinize alıp test edebilirsiniz. Daha ağır olan daha sulu ve tatlıdır.
2- Altındaki iz koyu olsun
Altındaki ize bakın. İzin koyu renklisini tercih edin. İz ne kadar koyuysa karpuz o kadar tatlı olur. İzin sarı renklisi, beyazından daha iyidir.
3- Güzel görünsün
Parlak olmayan, üzerinde girinti çıkıntı bulunmayan ve düzgün bir yuvarlaklığa sahip bir karpuz seçin.
4- Kabuğundaki böcek izlerine iyi bakın
Böcekler yeterince olgunlaşıp, kıvama gelmiş karpuzları yemeyi tercih eder. Kabuğu böcekler tarafından yenerek, hafif aşınmış karpuzu alın.
5- Dinleyin
Karpuza vurduğunuzda çıkan ses tok olmalıdır. Eğer ses derinden geliyorsa. bu karpuzun yeterince olgunlaşmadığını gösterir.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder