Malzemeler:
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
Yarım paket margarin (125 gram)
1 paket vanilya
1 çay bardağı file badem
Hazırlanışı:
File bademleri mutfak robotunda çekip un haline getirin. Orta boy tencereye margarini alıp eritin ve kızdırın. Üzerine unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Tencereye süt, şeker ve badem ununu ilave edip iyice karıştırın. Kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye devam edin. Muhallebinin kıvamı koyulaştığında vanilyayı ilave edin. Bir taşım kaynatıp ocaktan indirin. Muhallebiyi mikserle yaklaşık 15 dakika çırpın. İsterseniz küçük kâselere, isterseniz tart kalıplarına muhallebiyi pay edin. Buzdolabında 1 gece beklettikten sonra ters çevirip servis yapın.
Püf Noktası: Muhallebinin kalıptan kolayca çıkması için, kalıpları hafifçe ıslatın.
Afiyet olsun...
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder