Bayram Çikolatası

 Malzemeler:

1 paket bitter çikolata
Yarım paket beyaz çikolata
1 paket vanilya
2-3 dilim kek
Topkek kalıpları (küçük boy)

Hazırlanışı:

Keki çatalla ezip püre haline getirin. Ayrı kaplarda bitter ve beyaz çikolatayı benmari usulü eritin. Vanilyayı bitter çikolataya ekleyip karıştırın. Topkek kalıbının en altına eritilmiş bitter çikolata dökün. Ezilmiş kekten 1 tatlı kaşığı ilave edin. Üzerini kaplayacak kadar bitter çikolata dökün. Eritilmiş beyaz çikolatayı kürdan ya da bıçak yardımıyla şekiller yaparak bitter çikolatanın üzerine sürün. Tüm malzemeler bitene kadar aynı işlemi yapın. Çikolatalar oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına kaldırın. 1-2 saat bekletip servis yapın.

Afiyet olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers