Malzemeler:
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt kreması
2 adet yumurta
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı su
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı mısır nişastası
Hazırlanışı:
Derin bir tencereye; şeker ve suyu alıp karıştırın. Orta dereceli ateşte şeker eriyip kaynayana kadar sürekli karıştırın. Ocağın ateşini en düşük dereceye getirip süt kremasını tencereye ekleyin. Pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar sürekli karıştırın. Kâsede; yarım bardak süt ve nişastayı iyice karıştırın. Ayrı bir kâsede; yumurta ve vanilyayı iyice çırpın. Sırasıyla; 2,5 su bardağı süt, nişastalı ve yumurtalı karışımı tencereye ekleyin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar pişirin. Pişen pudingi ocaktan indirip hafif ılınması için bekletin. Silikon kek kalıbını hafif suyla ıslatıp pudingi içine dökün. Puding oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına kaldırın. Buzdolabında en az 3 saat bekletin. Kek kalıbını ters çevirip dikkatlice muhallebiyi çıkarın. Dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun...
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder