Malzemeler:
2 adet yumurta
Yarım çay bardağı süt
1 paket margarin (oda sıcaklığında)
2 su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı damla çikolata
1 tatlı kaşığı tarçın
Aldığı kadar un
Hazırlanışı:
Yoğurma kabına margarin ve toz şekeri alıp iyice karıştırın. Yumurta ve süt ilave edip karıştırmaya devam edin. Tarçın ve damla çikolatayı karışıma ekleyin. Azar azar un ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 15 dakika dinlendirin. Sürenin sonunda hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Avucunuzun içinde yuvarlayıp elinizle üstten bastırıp yassı şekil verin. Kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. Pişen kurabiyeleri fırından çıkarıp hafif ılındıktan sonra servis tabağına alın. Dilerseniz sabah kahvaltılarında bir bardak ılık sütle servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder