Malzemeler:
Tart Hamuru için
1,5 su bardağı un
Yarım su bardağı pudra şekeri
Yarım paket margarin
1 adet yumurta sarısı
Kreması için
2 su bardağı sıcak süt
6 adet yumurta sarısı
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı mısır nişastası
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
Hazırlanışı:
Yoğurma kabına tart hamuru için gerekli malzemeleri alın. Tüm malzemeler özleşene kadar yoğurun. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 1 saat bekletin. Sürenin sonunda hamuru dolaptan çıkarıp yumuşaması için 5 dakika bekletin. Hamurdan elma büyüklüğünde parçalar koparıp tart kalıplarına yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Pişen tartları fırından çıkarıp ılınması için bekletin. Kremasını hazırlamak için orta boy tencerede mısır nişastası, şeker ve yumurta sarılarını iyice karıştırın. Karışıma yavaş yavaş sıcak sütü ilave edip mikserle çırpın. Orta dereceli ateşte kıvamı koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Kremayı ocaktan indirmeden 2 dakika önce vanilya ve tereyağını ilave edip karıştırın. Kremayı ocaktan indirip soğuması için bekletin. Soğuyan kremayı tartlara pay edin. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 15 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
Afiyet olsun...
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder