Dana yahni

 Malzemeler:

1 kg süt dana kuşbaşı
10-15 adet arpacık soğan
3 adet havuç
1 kaşık un
1 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı soya sosu
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Toz kırmızı biber

YAPILIŞI:

Etlerimiz una bulandıktan sonra kızgın sıvı yağda çevrilir. Tencerenin kapağı kapatılarak etimiz kendi suyunda pişirilmeye başlanır. Sirke ilave edilerek etlerin daha çabuk pişmesi sağlanır. Yaklaşık 1 saat kadar sonra etler yumuşayınca havuçlar, arpacık soğanlar ve soya sosu eklenerek 30 dakika daha pişirilir. En son olarak tuz ve pul biber ilave edilir. Arzuya göre püre ile servis edilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers