Deniz börülceli enginar

MALZEMELER:

1 demet deniz börülcesi
4 adet enginar
1 adet limonun suyu
Bir tutam karbonat
5 çorba kaşığı zeytinyağı
4 diş sarmısak
2 çorba kaşığı sirke
1 adet havuç
Dereotu
Tuz, karabiber

YAPILIŞI:

Enginarları limonlu suda haşlayın. Börülceyi karbonatlı bol suda haşlayın, soğuk suda beş dakika bekletin. Süzdükten sonra uç kısımlarından tutup sıyırarak kılçıklarını temizleyin. Bir tabağa alıp, üzerine limon suyu, dövülmüş sarmısak, zeytinyağı, sirke ve tuz ekleyip, karıştırın. Enginarları servis tabağına alın. Havucu soyup dilimleyin ve enginarların içine yerleştirin. Üzerine börülceyi paylaştırın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers