Patlıcan pizzası

MALZEMELER:

2 adet patlıcan
3 diş dövülmüş sarmısak
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı beyaz peynir
3 diş kıyılmış sarmısak
6 dal taze soğan
4 adet domates
Tuz
Karabiber, pulbiber
100 gr. kaşar peyniri

YAPILIŞI:

Patlıcanların kabuklarını soymadan dilimleyin. Tuzlu suda bekletip, kurulayın. Sarmısak ve zeytinyağını karıştırıp, üzerlerine sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin. Peyniri ezin, kıyılmış soğan, sarmısak, karabiber, pulbiber ve tuzla karıştırın, patlıcanların üzerine paylaştırın. Üzerine dilimlenmiş domates de koyup, fırında 10 dakika daha pişirin. Üzerine kaşar rendesi serpip, servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers