Malzemeler:
300 gram kalamar
300 gram midye
300 gram karides
500 gram tavuk eti
2 su bardağı pirinç
1 çay bardağı zeytinyağı
4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı safran
1 su bardağı sirke
Damak tadınıza göre tuz
Su
Hazırlanışı:
Pirinci bol suyla yıkayın. Derin bir kaba alıp üzerini geçecek kadar ılık su ekleyip 10 dakika bekletin. Sürenin sonunda pirincin suyunu iyice süzün Orta boy tencereyi suyla doldurup içine sirkeyi ilave edin. Yüksek ateşte suyu kaynamaya bırakın. Kalamar, karides ve midye içlerini bol suyla yıkayın. Kaynayan sirkeli suya yıkadığınız kalamar, karides ve midye içlerini ekleyin. 5 dakika haşlayın.
Haşlanan deniz ürünlerini süzün. Tavuk etlerini orta büyüklükte doğrayın. Sarımsağın kabuklarını soyup doğrayın. Safranı bir miktar suyun içinde eritin. Pilav tenceresine zeytinyağını alıp kızdırın. Üzerine tavuk etlerini ekleyip kavurun. Deniz mahsullerini tencereye ekleyip kavurmaya devam edin. Sarımsak, pirinç, tuz, safranı ilave edip karıştırarak kavurmaya devam edin. Tencereye 4 su bardağı ılık su ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Su kaynayana kadar yüksek ateşte; kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirin. Paella suyunu iyice çektikten sonra demlenmesi için bekletin. Sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun...
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
hmm güzel bi tarif olmuş eline sağlık..