MALZEMELER:
5 su bardağı süt
5 çorba kaşığı nişasta
4 tatlı kaşığı hindistancevizi
6-8 çorba kaşığı tozşeker
1 adet yumurtanın sarısı
Sosu için:
250 gr. vişne
4 tatlı kaşığı esmerşeker
YAPILIŞI:
Süt dışındaki tüm malzemeyi karıştırın. Ardından sütü azar azar ekleyin. Koyu muhallebi kıvamına gelene kadar, orta ateşte karıştırarak pişirin. Soğuk suyla çalkalanmış kalıba döktüğünüz tatlıyı, buzdolabında bir gece bekletin. Servisten önce, düz servis tabağına kalıbı ters çevirerek çıkarın. Vişne ve esmer şekeri blenderde yüksek ayarda çekin. Hazırladığınız sosu tatlının üzerine gezdirin.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder