Sütlü vişneli tatlı

MALZEMELER:

5 su bardağı süt
5 çorba kaşığı nişasta
4 tatlı kaşığı hindistancevizi
6-8 çorba kaşığı tozşeker
1 adet yumurtanın sarısı

Sosu için:

250 gr. vişne
4 tatlı kaşığı esmerşeker

YAPILIŞI:

Süt dışındaki tüm malzemeyi karıştırın. Ardından sütü azar azar ekleyin. Koyu muhallebi kıvamına gelene kadar, orta ateşte karıştırarak pişirin. Soğuk suyla çalkalanmış kalıba döktüğünüz tatlıyı, buzdolabında bir gece bekletin. Servisten önce, düz servis tabağına kalıbı ters çevirerek çıkarın. Vişne ve esmer şekeri blenderde yüksek ayarda çekin. Hazırladığınız sosu tatlının üzerine gezdirin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers