Zeytinyağlı lahana dolması

 Malzemeler:

1 adet dolmalık lahana
2 bardak pirinç
1 kahve fincanı dolmalık fıstık
1 kahve fincanı kuşüzümü
1 adet havuç
1 demet dereotu
1 su bardağı zeytinyağı
3 adet soğan
1 çorba kaşığı toz şeker
Tuz
Karabiber
1 çay kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 adet limon suyu

Yapılışı:

Lahana bütün olarak kaynar suya bırakılarak 10 dakika kadar haşlanır ve sudan çıkarılarak soğumaya bırakılır. Daha sonra yapraklar ayrılarak damar kısımları ayıklanır ve dolmalık hale getirilir. Diğer yandan soğanlar yemeklik olarak doğranır ve pirinçle beraber yağda kavrulur. Havuç rendesi, fıstıklar ve kuşüzümü eklendikten sonra ocaktan indirilen harcımızın içine baharatlar ve dereotu ilave edilir. Lahana yaprakları hazırlanan bu iç malzeme ile sarılır ve tencereye dizilirler. Üzerlerine kalan zeytinyağI ve limon sıkılır. 3 bardak su eklenerek üzerine bir tabak kapatılır ve hafif ateşte 40 dakika kadar pişirilir. Ilık ve soğuk olarak servis edilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers