MALZEMELER:
SOS İÇİN:
2 bardak şeker
2 kaşık tereyağı
2 bardak su
TATLI İÇİN:
1 bardak şeker
1 bardak irmik
4 bardak süt
1 paket vanilya
1 kaşık nişasta
YAPILIŞI:
Tatlı malzemeleri karıştırılarak orta ateşte pişirilir, muhallebi kıvamına gelince ocaktan indirilir ve küçük silikon kaplarına dökülerek buzdolabında en az 2 saat bekletilir. Diğer yandan sosu için yanmaz bir tavada şeker hafifçe yakılır. Üzerine tereyağı ve 2 bardak su ilave edilerek hafif ateşte kaynatılır. Şeker eriyince ocaktan indirilir ve soğutulur. Kalıplardan çıkarılan tatlıların üzerine sos gezdirilerek servise sunulur.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder