Karamel soslu irmik tatlısı

 MALZEMELER:

SOS İÇİN:

2 bardak şeker
2 kaşık tereyağı
2 bardak su

TATLI İÇİN:

1 bardak şeker
1 bardak irmik
4 bardak süt
1 paket vanilya
1 kaşık nişasta

YAPILIŞI:

Tatlı malzemeleri karıştırılarak orta ateşte pişirilir, muhallebi kıvamına gelince ocaktan indirilir ve küçük silikon kaplarına dökülerek buzdolabında en az 2 saat bekletilir. Diğer yandan sosu için yanmaz bir tavada şeker hafifçe yakılır. Üzerine tereyağı ve 2 bardak su ilave edilerek hafif ateşte kaynatılır. Şeker eriyince ocaktan indirilir ve soğutulur. Kalıplardan çıkarılan tatlıların üzerine sos gezdirilerek servise sunulur.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers