MALZEMELER:
600 gr kıyma
1 bardak haşlanmış pirinç
1 adet soğan
1 adet pırasa
1 adet havuç
7-8 yaprak pazı veya ıspanak
1 demet maydanoz
1 adet yumurta
Karabiber
Tuz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
KIZARTMAK İÇİN
3 adet yumurta
3-4 kaşık un
1 su bardağı sıvı yağ
YAPILIŞI:
Soğanlar ince kıyım doğranır. Rende yapılmaz sulanır. Soğanın rendelenmesi acısının açığa çıkmasına sebep olur. Kıyma için 600 gr dedim ama istenirse 1 kg'dan da yapılabilir, o zaman diğer malzemeler de aynı oranda artırılır. Soğanlar ve ince kıyım doğranmış olan sebzeler sıvı yağda hafifçe kavrulur. Kıymanın yarısı soğanlara ilave edilir ve kavurma işlemi devam eder. Kıymalar kavrulunca, diğer çiğ kıyma, haşlanmış pirinç, ince kıyım maydanozlar, yumurta, karabiber ve tuzu elle karıştırıp irice köfteler yapılır. Sıvı yağ teflon bir tavada kızdırılır, hazırlanan köfteler önce una ardından çırpılmış yumurtaya bulanarak yağda devamlı çevirerek kızartılır ve servis edilir.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder