Bulgurlu iç pilav

Malzemeler:

2 bardak iri bulgur
1/2 kg kuzu ciğeri
1 kahve fincanı kuş üzümü
1 kahve fincanı dolmalık fıstık
1 demet ince kıyılmış maydanoz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 çay bardağı sıvı yağ
1 demet maydanoz
2 büyük soğan
Tuz

Yapılışı:

Soğanlar yemeklik doğranır ve sıvı yağda hafifçe çevrilir. Bulgurlar 10 dakika kavrulduktan sonra üzümler, fıstıklar ve ciğerler eklenerek 10 dakika daha kavrulur. Baharatlar ilave edildikten sonra bulgurların üstünü örtecek kadar sıcak su eklenerek kısık ateşte 15 dakika pişirilir. 15 dakika demlendikten sonra ince kıyılmış maydanoz ile harmanlanarak servis edilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers