MALZEMELER:
Hamuru için
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
200 gr tereyağı
Aldığı kadar un
Tarçın sosu için
2 çorba kaşığı tarçın
2 kaşık tereyağı
1 bardak toz şeker
Kreması için
1 çay bardağı pudra şekeri
1 bardak labne peynir
YAPILIŞI:
Hamurun malzemeleri karıştırılır ve hamurumuz yoğrulur. Hamur 3'e ayrılarak çok ince olmamak kaydı ile yufkalar açılır. Tereyağı eritilerek tarçın ve tozşeker ilave edilir. Açılan yufkaların üzerine bu tarçın sosu sürülerek katlanır. Birer parmak kalınlığında kesilerek bir fırın tepsisine dizilen rulolar 170 derecelik fırında 25-30 dakika kadar pişirilir. Diğer yandan labne ve pudra şekeri karıştırılarak hafif bir krema elde edilir. Tarçınlı rulolarımız arzu edilirse bu krema ile servis edilir.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder