Tarçın ruloları

MALZEMELER:

Hamuru için

2 yumurta
1 paket kabartma tozu
200 gr tereyağı
Aldığı kadar un

Tarçın sosu için

2 çorba kaşığı tarçın
2 kaşık tereyağı
1 bardak toz şeker

Kreması için

1 çay bardağı pudra şekeri
1 bardak labne peynir

YAPILIŞI:

Hamurun malzemeleri karıştırılır ve hamurumuz yoğrulur. Hamur 3'e ayrılarak çok ince olmamak kaydı ile yufkalar açılır. Tereyağı eritilerek tarçın ve tozşeker ilave edilir. Açılan yufkaların üzerine bu tarçın sosu sürülerek katlanır. Birer parmak kalınlığında kesilerek bir fırın tepsisine dizilen rulolar 170 derecelik fırında 25-30 dakika kadar pişirilir. Diğer yandan labne ve pudra şekeri karıştırılarak hafif bir krema elde edilir. Tarçınlı rulolarımız arzu edilirse bu krema ile servis edilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers