Malzemeler:
3 adet ayva
2 bardak şeker
2 bardak un
3 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 bardak pudra şekeri
Yarım bardak yoğurt
200 gr tereyağı
Yapılışı:
Ayvalar kabukları soyulduktan sonra doğranır ve 2 bardak şekerle birlikte pişirilir. Ayvaların renkleri kızarınca ocaktan indirilir soğumaya bırakılır. Diğer malzemeler çırpılarak yumuşak bir hamur elde edilir. Hamur ikiye ayrılarak yağlanmış bir fırın kabının dibine yayılır. Arasına pişirmiş olduğumuz ayvalar yerleştirilir. Üst kısmına tekrar kalan hamur serilerek 180 derecelik fırında pişirilen tatlımız ılık olarak dilimlenerek servis edilir.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder