Malzemeler:
4-5 adet elma
1 çorba kaşığı nişasta
1 bardak şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 kaşık tereyağı
1/2 bardak su
Krepler için
3 bardak süt
1 bardak un
4 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı:
Süt, un, yumurta ve yağ çırpılarak krep karışımımız hazırlanır. Bir krep tavasına birer kepçe dökülerek krepler hazırlanır. Diğer yandan elmalar soyularak doğranır ve şeker ile yanmaz bir tavada kavrulmaya başlanır. Elmalar yumuşayınca yarım bardak suda eritilmiş olan nişasta ve tarçın ilave edilerek ocaktan indirilir. Geniş bir tabağa bir adet krep üzerine elmalı sos, tekrar bir adet krep ve elmalı sos yayılarak kreplerimiz ve sos bitene kadar bu işleme devam edilir. Servis edilmeden önce 10 dakika kadar fırınlanarak sunulabilir.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder