Malzemeler:
200 gr kuru erik
2 bardak şeker
3 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı yoğurt,
1 paket vanilya
2,5 bardak un
1 çay bardağı sıvı yağ
150 gr ince çekilmiş ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı:
Bir bardak şeker ile yumurtalarımız çırpılır. Un, yağ, yoğurt, kabartma tozu, vanilya, tarçın ilave edilerek kek hamurumuz hazırlanır. Diğer yandan da kuru erikler 1 bardak şeker ile beraber hafif ateşte kaynatılarak soğutulur. Kek karışımımıza en son olarak ceviz ve erikler eklenerek yağlanmış fırın kabımıza dökülür. 170 derecelik fırında 50 dakika kadar pişirilen kekimiz dilimlenerek servis edilir.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder