Malzemeler:
2 adet kabak
10-12 dilim bayat ekmek
2 bardak süt
3 adet yumurta
200 gr taze kaşar rendesi
Yarım demet dereotu
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Yapılışı:
Bayat ekmekleri değerlendirmek amacı ile yapacağımız bu fırın yemeğini ister misafirlerimize ister ailemize kolaylıkla sunabiliriz. Öncelikle yumurtalar süt ve yağ ile çırpılır. Tuz, karabiber ve ince kıyılmış dereotu eklenir. Geniş bir kaba dökülen karışımın içine bayat ekmeklerimiz atılarak 20 dakika kadar bekletilir. Daha sonra istenilen şekildeki bir fırın kabı yağlanarak sıra sıra suflemiz döşenir. İnce bir şekilde dilimlenmiş olan kabaklar, üzerine ekmek dilimleri ve taze kaşar rendesi. Bütün malzeme bitene kadar dizme işlemi devam eder. Eğer sütlü karışımdan kaldı ise onu da fırın kabımıza boşaltıp 180 derecelik fırında 30-40 dakika kadar pişiririz. Suflemiz sıcak olarak servis edilir.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder