Mandalina pastası

Malzemeler:

1 adet hazır sade pastaban
5 adet mandalina
2 kaşık un
1 kaşık nişasta
1 bardak şeker
2 adet yumurta sarısı
1 kaşık tereyağı
3 bardak süt
2 çorba kaşığı Hindistan cevizi
Süsleme için şekerlemeler

Yapılışı:

Mandalinalardan 2'sinin suyu sıkılarak pastabanımız ıslatılır. Diğer yandan süt, un, yumurta sarıları, şeker ve nişasta çırpılarak pişirilir. Muhallebi kıvamına gelince tereyağı ilave edilerek karıştırılır ve pasta kremamız elde edilir. Mandalina suyu ile ıslatılmış olan pastabanımız bir servis tabağına koyularak üzerine pasta kremamız yayılır. Mandalina dilimleri, şekerlemeler ve çikolata sosu ile süslenerek soğuk olarak servis edilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers