MALZEMELER:
5-6 adet kuru incir
5-6 adet kuru kayısı
1 avuç kuru üzüm
1 kaşık tereyağı
1 tatlı kaşığı tarçın
HAMURU İÇİN
1 adet yumurta
200 gr tereyağı
1 çay kaşığı kabartma tozu
Aldığı kadar un
1 çay bardağı pudra şekeri
YAPILIŞI:
Hamurumuzun malzemeleri yoğrulur ve bir fırın kabına yağlandıktan sonra kenarları yükseltilerek yayılır. Diğer yandan incir ve kayısılar yarım saat kadar sıcak suda bekletilerek süzülür. Islanan kuru meyveler 3'e, 4'e bölünerek kuru üzümlerle beraber tereyağında hafifçe kavrulur ve hamurumuzun üstüne yerleştirilirler. 180 derecelik fırında 30 dakika pişirilen turtamız ılık olarak üzerine pudra şekeri serpilerek servis edilir.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder