Malzemeler
300 gr somon balığı
1 demet maydanoz
1 bardak krema
1 adet beyaz soğan
2-3 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
1 paket hazır erişte veya ev yapımı erişte
Ev yapımı erişte için
2 yumurta
Aldığı kadar un
Yarım çay bardağı su
Tuz
Yapılışı:
Erişteyi hazır alabileceğimiz gibi kendimiz de kolaylıkla yapabiliriz. Bunun için erişte malzemeleri karıştırılıp yoğrulur. Hamur bezelere ayrılarak çok ince olmayan yufkalar açılır. Açılan yufkalar biraz kurutulduktan sonra katlanarak kesilir. Kaynar suda haşlanarak süzülür. Hazır erişte kullanılıyorsa haşlanıp süzülebilir veya pilav gibi demlenebilir. Sarımsaklar ezilir, soğanlar piyazlık olarak doğranır ve somonlarla beraber zeytinyağında kavrulur. Süzülen erişteler ve ince kıyılmış maydanozlar ilave edilerek harmanlanır ve sıcak olarak servis edilir.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder