Somonlu erişte

Malzemeler

300 gr somon balığı
1 demet maydanoz
1 bardak krema
1 adet beyaz soğan
2-3 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
1 paket hazır erişte veya ev yapımı erişte

Ev yapımı erişte için

2 yumurta
Aldığı kadar un
Yarım çay bardağı su
Tuz

Yapılışı:

Erişteyi hazır alabileceğimiz gibi kendimiz de kolaylıkla yapabiliriz. Bunun için erişte malzemeleri karıştırılıp yoğrulur. Hamur bezelere ayrılarak çok ince olmayan yufkalar açılır. Açılan yufkalar biraz kurutulduktan sonra katlanarak kesilir. Kaynar suda haşlanarak süzülür. Hazır erişte kullanılıyorsa haşlanıp süzülebilir veya pilav gibi demlenebilir. Sarımsaklar ezilir, soğanlar piyazlık olarak doğranır ve somonlarla beraber zeytinyağında kavrulur. Süzülen erişteler ve ince kıyılmış maydanozlar ilave edilerek harmanlanır ve sıcak olarak servis edilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers