Malzemeler:
2,5 bardak un
3 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1/2 bardak şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için
1 adet limonsuyu
1 adet limon kabuğu rendesi
1 bardak şeker
Yarım bardak su
Yapılışı:
Şekerle yumurtalar çırpılır ve diğer malzemeler ilave edilerek kekimizin hamuru hazırlanır. Yağlanmış fırın kabına dökülerek 170 derecelik fırında 50 dakika pişirilir. Diğer yandan şerbetimizin malzemeleri kaynatılarak soğutulur. Fırından çıkan kekimiz hafif ılındıktan sonra şerbetimiz soğuk olarak üzerine gezdirilir. Şerbetli kekimiz dilimlenerek servis edilir.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder