MALZEMELER:
3 bardak süt
1 kaşık nişasta
1 kaşık un
1 kaşık tereyağı
1 paket vanilya
1 bardak şeker
5 kaşık bal
5-6 adet çilek veya çeşitli şekerlemeler
1 bardak hazır krema
YAPILIŞI:
Un tereyağında hafifçe kavrulur. Süt, nişasta, şeker ve vanilya ilave edilerek karıştırılır. Orta ateşte devamlı karıştırılarak pişirilen tatlımız muhallebi kıvamına gelince ocaktan indirilir ve servis kaplarına paylaştırılır. En az 1 saat buzdolabında soğutulan tatlımızın üzerine çırpılmış krema ilave edilir. Bal ve şekerlemeler gezdirilerek karlı dağlar tatlımız servis edilir.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder