MALZEMELER:
1 adet kabak
1 adet havuç
10 adet mantar
2 kaşık süzme yoğurt
1 kaşık mayonez
2 diş sarımsak
4-5 adet kornişon turşu
4-5 dal maydanoz
4-5 adet dürümlük lavaş
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, yeni çekilmiş tane karabiber
YAPILIŞI:
Havuç ve kabaklar uzun şeritler halinde, mantarlar ince kıyım doğranarak zeytinyağında sotelenir. Sebzeler yumuşayınca ocaktan indirilir. Sarımsaklar ezilir, mayonez ve yoğurt ile karıştırılır. Lavaşların üzerine yoğurtlu karışım sürülür, tuz, karabiber ve ince kıyılmış maydanoz serpildikten sonra sotelenmiş sebze ve mantarlar yerleştirilerek katlanır. Diğer lavaşlar da aynı şekilde hazırlanarak servis edilir.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder