Vejeteryan dürüm

MALZEMELER:

1 adet kabak
1 adet havuç
10 adet mantar
2 kaşık süzme yoğurt
1 kaşık mayonez
2 diş sarımsak
4-5 adet kornişon turşu
4-5 dal maydanoz
4-5 adet dürümlük lavaş
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, yeni çekilmiş tane karabiber

YAPILIŞI:

Havuç ve kabaklar uzun şeritler halinde, mantarlar ince kıyım doğranarak zeytinyağında sotelenir. Sebzeler yumuşayınca ocaktan indirilir. Sarımsaklar ezilir, mayonez ve yoğurt ile karıştırılır. Lavaşların üzerine yoğurtlu karışım sürülür, tuz, karabiber ve ince kıyılmış maydanoz serpildikten sonra sotelenmiş sebze ve mantarlar yerleştirilerek katlanır. Diğer lavaşlar da aynı şekilde hazırlanarak servis edilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers