Mus pasta

Malzemeler:

4 kaşık kakao
2 kaşık un
2 bardak süt
1 kaşık nişasta
3 adet yumurta
1 bardak şeker

Keki için:

2 yumurta
1 bardak şeker
3 kaşık kakao
2 bardak un
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu

Yapılışı:

Pastamızın kek kısmı için öncelikle 2 yumurta şekerle çırpılarak köpürtülür ardından diğer kek malzemeleri eklenerek hamurumuz elde edilir. Ardından kelepçeli yuvarlak bir kek kalıbına yağlandıktan sonra dökülür ve 170 derecelik fırında 50 dakika kadar pişirilir. Soğuduktan sonra yatay olarak ikiye kesilerek yarım bardak sütle hafifçe ıslatılır. Diğer yandan musumuzun malzemelerimizden yumurtalarımızın sarıları ile akları ayrılır. Yumurta akları çırpılır beyaz köpük haline getirilir. Un, süt, şeker, yumurta sarıları, kakao ve nişasta karıştırılarak muhallebi kıvamında pişirilir. Ardından köpük halindeki yumurta akları karıştırılarak ilave edilir. Bir kat pasta keki üzerine musumuz yayılır. Tekrar diğer kat döşenir ve mus kremamız ile sıvanarak çeşitli çikolatalarla süslenip 2 saat kadar dolapta bekletilir ve servis edilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers