Malzemeler:
3 yumurta
1 bardak şeker
1,5 bardak un
100 gr tereyağı
200 gr çiğ badem
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı ılık süt
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tarçın
Yapılışı:
Yumurtalar şekerle beraber çırpılarak köpük haline getirilir. Tereyağı kızdırılman eritilir. Bademler hariç diğer malzemeler yumurtalara teker teker çırpılarak eklenir. Çiğ bademler iri olarak kırılarak en son olarak karışıma ilave edilir. Yağlı kâğıt serilmiş bir fırın tepsisine hazırlanan karışım dökülür. 160 derecelik fırında 50 dakika pişirilir. Hafif ılındıktan sonra dilimlenir ve tekrar 15 dakika kadar fırınlanır. Soğuduktan sonra servis edilir. Bu çift fırınlama kurabiyelerimizin hem uzun süre taze kalmasını hem de çıtırlaşmasını sağlayacaktır.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder