BADEMLİ KÖPÜK KURABİYE

Malzemeler:

3 yumurta
1 bardak şeker
1,5 bardak un
100 gr tereyağı
200 gr çiğ badem
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı ılık süt
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tarçın

Yapılışı:

Yumurtalar şekerle beraber çırpılarak köpük haline getirilir. Tereyağı kızdırılman eritilir. Bademler hariç diğer malzemeler yumurtalara teker teker çırpılarak eklenir. Çiğ bademler iri olarak kırılarak en son olarak karışıma ilave edilir. Yağlı kâğıt serilmiş bir fırın tepsisine hazırlanan karışım dökülür. 160 derecelik fırında 50 dakika pişirilir. Hafif ılındıktan sonra dilimlenir ve tekrar 15 dakika kadar fırınlanır. Soğuduktan sonra servis edilir. Bu çift fırınlama kurabiyelerimizin hem uzun süre taze kalmasını hem de çıtırlaşmasını sağlayacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers