MALZEMELER:
500 gr çilek
HAMURU İÇİN
2 bardak un
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı karbonat
1 çay bardağı süt
1 bardak şeker
KREMASI İÇİN
2 bardak süt
2 kaşık un
1 adet yumurta sarısı
Yarım bardak şeker
1 kaşık tereyağı
1 paket vanilya
ŞURUBU İÇİN
1 bardak şeker
1 bardak su
1 kase çilek
YAPILIŞI:
Şurubu için şeker, su ve çilekler kaynatılıp blenderden geçirilir ve soğumaya bırakılır. Diğer yandan hamuru için şeker ve yumurtalar çırpılır, kalan malzemeler eklenerek yağlı kağıda dökülür. 170 derecelik fırında 30 dakika kadar pişirilen hamurumuz soğuduktan sonra şerbet ile ıslatılır. Krema malzemeleri tereyağı hariç karıştırılarak pişirilir. Ocaktan indirildikten sonra tereyağı ilave edilir. Şerbetle ıslanmış olan ekmek kadayıfımızın üzerine kreması sürüldükten sonra çilekler yerleştirilir ve katlanarak sarılır. 1 saat kadar buzdolabında bekletildikten sonra çilek ve şekerleme ile süslenerek servis edilir.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder