Malzemeler:
3 bardak süt
3 yumurta
Yarım bardak sıvı yağ
1 bardak un
1 tutam tuz
2 adet elma
100 gr kuru üzüm
1 bardak krema
1 bardak şeker
1 çorba kaşığı tarçın
Yapılışı:
Krepler için süt, yağ, un ve sıvı yağ çırpılarak karıştırılır. Bir tutam tuz atılarak küçük bir krep tavasına karışımımızdan birer kepçe dökülür. Arkalı önlü pişirilen kreplerimiz bir tabakta biriktirilir. Diğer yandan elmalar soyulur, üzümlerle beraber şeker ilavesi ile yanmaz bir tavada hafifçe çevrilir. Tarçın eklenerek ocaktan indirilir. Hazırlanan elmalı karışım kreplerin içlerine paylaştırılarak bir fırın kabına dizilirler. Krema üzerlerine döküldükten sonra 15 dakika kadar 180 derecelik fırında pişirilir. Ilık veya sıcak olarak servis edilir.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder