MALZEMELER:
1 bardak irmik
5 bardak süt
1 kaşık nişasta
1 bardak şeker
1 paket vanilya
KARAMEL SOS İÇİN
1 bardak şeker
1 kaşık tereyağı
Yarım bardak su
YAPILIŞI:
Süt, irmik, nişasta, şeker ve vanilya karıştırılarak orta ateşte pişirilir. İrmikler yumuşayınca ocaktan indirilir. Yuvarlak kalıplara dökülerek soğumaya bırakılır. Kalıplar en az 2 saat buzdolabında bekletilir. Yanmaz bir tencerede şeker, su koyulmadan hafif ateşte eritilir ve karamelize edilir. Tereyağı ve yarım bardak su ilave edilerek pişirilmeye devam edilir. Kalıplardan çıkarılan tatlılarımızın üzerine dökülerek servis edilir.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder