Malzemeler:
3 yumurta
2,5 bardak un
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 bardak şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 adet muz
1 adet portakal
1 adet elma
1 bardak elma suyu
Pasta kreması için
3 bardak süt
3 kaşık un
2 adet yumurta sarısı
1 bardak şeker
1 kaşık tereyağı
Yapılışı:
Tereyağı hariç krema malzemeleri çırpılarak orta ateşte pişirilir. Ocaktan indirildikten sonra çırpılarak tereyağı ilave edilir. Yumurtalar şeker ile çırpılarak sırasıyla süt, yağ, un, kabartma tozu, vanilya eklenerek kek karışımımız hazırlanır. 170 derecelik fırında 50 dakika kadar pişirilir. Soğuduktan sonra ortadan ikiye kesilerek elma suyu ile ıslatılır. Islanmış keklerin arasına krema sürülerek üstüde kaplanır. Diğer yandan portakal ve elmalar soyularak pastamızın üzeri kaplanır. Hindistan cevizi, çikolata parçaları ve muz dilimleri ile süslenerek 1 saat kadar buzdolabında bekletildikten sonra servis edilir.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER

0 yorum:
Yorum Gönder