Patlıcanlı dana tas kebabı

Malzemeler:

1 kg dana kuşbaşı et
2 kaşık un
3 adet domates
2 kaşık tereyağı
5 adet patlıcan
3-4 adet patates
1 demet taze soğan
1 çorba kaşığı sirke
Tuz, pul biber

Yapılışı:

Etlerimiz una bulanarak tereyağında harlı ateşte 10 dakika kadar çevrilir. Kuşbaşı doğranmış olan domatesler, sirke ve 2 bardak su eklendikten sonra tenceremizin kapağı kapatılarak yemeğimiz 45 dakika pişirilir. Patlıcanlar ve patatesler 3'er parmak kalınlığında doğranarak tencereye ilave edilir. Ardından iri olarak doğranmış olan taze soğanlar ve baharatlar eklenir. 15 dakika daha pişirilen tas kebabımız sıcak olarak servis edilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers