MALZEMELER:
1 kg beyaz etli balık (Levrek ,mezgit veya dil balığı)
1 kase galeta unu
1 adet limon
1 çay bardağı zeytinyağı
2-3 adet defne yaprağı
Taze çekilmiş karabiber
Tuz
2 adet domates
1 demet roka ve kıvırcık salata yapraklar
10 adet çöp şiş
YAPILIŞI:
Balığımız fleto çıkartılarak (Balıkçımızdan isteyebiliriz) ince uzun parçalar kesilir. Defne yaprakları, karabiber, tuz ve zeytinyağı karışımına koyularak 1 saat kadar bekletilir. Daha sonra parçalar sarılarak çöp şişlere dizilir. Galeta ununa bulanan çöp şişler zeytinyağında çevrilerek kızartılır. Domatesler de ortadan ikiye kesildikten sonra yine galeta ununa bulanarak kızartılır ve balığın yanına garni olarak verilebilir. Balığımız yeşillikler ve limon dilimleri ile servis edilir.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder