Malzemeler:
1 kg kuzu kuşbaşı
10-15 adet arpacık soğan
Taze çekilmiş karabiber
1 çay bardağı sıvı yağ
2 bardak pirinç
2 kaşık tereyağı
Tuz
Yapılışı:
Pirincimiz 15-20 dakika tuzlu sıcak suda bekletilir. Bu sırada etlerimiz az sıvı yağda hafif kavrulduktan sonra arpacık soğanlar ilave edilerek tenceremizin kapağı kapatılır ve 30 dakika kadar etimiz kendi suyu ile pişirilir. Pirincimiz yıkanarak süzülür ve sıvı yağda kavrulur. Tereyağı, tuz, taze çekilmiş karabiber ve etler ilave edilerek bir fırın kabına yerleştirilen pilavımıza 2,5 bardak kaynar su döküldükten sonra 160 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirilir. Yemeğimiz sıcak olarak servis edilir.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder