FIRINDA ETLİ PİLAV

Malzemeler:

1 kg kuzu kuşbaşı
10-15 adet arpacık soğan
Taze çekilmiş karabiber
1 çay bardağı sıvı yağ
2 bardak pirinç
2 kaşık tereyağı
Tuz

Yapılışı:

Pirincimiz 15-20 dakika tuzlu sıcak suda bekletilir. Bu sırada etlerimiz az sıvı yağda hafif kavrulduktan sonra arpacık soğanlar ilave edilerek tenceremizin kapağı kapatılır ve 30 dakika kadar etimiz kendi suyu ile pişirilir. Pirincimiz yıkanarak süzülür ve sıvı yağda kavrulur. Tereyağı, tuz, taze çekilmiş karabiber ve etler ilave edilerek bir fırın kabına yerleştirilen pilavımıza 2,5 bardak kaynar su döküldükten sonra 160 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirilir. Yemeğimiz sıcak olarak servis edilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers