Malzemeler:
1/2 kg taze börülce
1 adet kırmızı soğan
150 gr keçi peyniri
100 gr iri dövülmüş ceviz
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
Yarım çay bardağı elma sirkesi
2-3 diş sarımsak
Tuz
Yapılışı:
Şu aralar semt pazarlarında rastlamaya başladığımız taze börülce ile yapabileceğimiz sağlıklı bir tarif daha... Börülcelerimiz ayıklandıktan sonra 30 dakika kadar kaynar suda haşlanıp süzülür. Kırmızı soğanımız ince kıyım yemeklik olarak doğranır ve hafif tuzlanarak ovulur. Sarımsaklar ezilir, sirke ve zeytinyağı ile karıştırılır. Cevizler ve peynirler hariç bütün malzemelerimiz derince bir kapta karıştırılır. Servis tabağına yerleştirilen salatamızın üzerine ufalanmış keçi peynirleri ve iri dövülmüş cevizler serpilerek servis edilir.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder