Malzemeler:
2 bardak un
1 paket kabartma tozu
100 gr ince çekilmiş badem
3 adet yumurta
1 bardak şeker
150 gr tereyağı
1 çay bardağı süt
Kekin sosu için
2 adet yumurta akı
1 bardak pudra şekeri
Yapılışı:
Yumurtalar 1 bardak şeker ile köpürene kadar çırpılır. Un, erimiş tereyağı, çekilmiş badem, süt ilave edilerek kek hamurumuz hazırlanır. Yağlanmış fırın kabına boşaltılan kek karışımımız 170 derecelik fırında 50 dakika pişirilir. Diğer yandan kek sosu için yumurta akları çırpılarak köpük haline gelince pudra şekeri eklenir ve karıştırıldıktan sonra buzdolabında bekletilir. Pişen kekimiz soğuduktan sonra sosumuz sürülerek servise hazır hale getirilir.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
nefis bir tarif, çocuklar bayıldı yarın gene bir tertip daha yapıcam bu seferde misafirlere ikram edicem bakalım onlar nasıl bulacak