Malzemeler:
2 adet yufka
250 gr çilek
1 adet elma
1 adet muz
1 adet portakal
1/2 kg vanilyalı dondurma
Yarım limon suyu
3 çorba kaşığı sıvı yağ
Sosu için
1 kaşık nişasta
3 çorba kaşığı toz şeker
1 kâse çilek
Yapılışı:
Meyve salatamızın öncelikle sosunu hazırlarız ve soğumaya bırakırız. Çilekler bir çatal yardımı ile ezilir. Bir bardak su, nişasta ve şeker ilave edilerek hafif ateşte bir taşım kaynatılır. Yufkalardan bir kâse yardımı ile parçalar kesilerek hafifçe yağlanır. Küçük fırın kaplarına ortalarına bastırılarak kâse şekli verilir. Yufkalar 10 dakika kadar 180 derecelik fırında kızartılır ve soğumaya bırakılır. Diğer yandan çilekler hariç diğer meyveler küçük küçük doğranarak kararmaması için limon suyu ile karıştırılır. Yufkadan yapmış olduğumuz kâselere ikişer kaşık meyve salatası, yanına bir top dondurma ve çilekli sostan gezdirilerek soğuk olarak servis edilir.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder