Etli şehriye çorbası

Malzemeler (6 kişilik)

200 gramkuşbaşı kuzu
1 çay bardağı arpa şehriye
6 su bardağı + 1 çay bardağı su
1 adet büyük boy havuç
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı baharat karışımı
1 adet soğan
Tuz, karabiber

Üzerine:

Maydanoz

Yapılışı:

Eti 1 çay bardağı sıcak suyla birlikte kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin.Ayrı bir tencereye 1 su bardağı su koyun.Küp doğranmış havucu hafif yumuşayana kadar haşlayın ve süzün. Diğer taraftan 5 su bardağı suyu bir tencereye alın ve kaynatın.Kaynayınca salça ve baharat karışımını ilave edin. Daha sonra biftek, havuç, arpa şehriye ve ince kıyılmış soğanı ekleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayın.Kısık ateşte 15 dakika pişirin.Üzerine ince kıyılmışmaydanoz serpin ve sıcak olarak servis yapın.

1 yorum:

  • Adsız says:
    17 Şubat 2012 12:15

    bu soguklarda çorba üstüne yemek tanımam

Yorum Gönder

Followers