Patatesli fırında kuzu eti

Malzemeler :

5 adet küçük boy patates
1 kg kemiksiz kuşbaşı kuzu eti
5 diş sarımsak
1'er tatlı kaşığı mercanköşk ve kekik
Bir buçuk çay bardağı zeytinyağı
2 adet limonun suyu
1 tatlı kaşığı ketçap
1 tatlı kaşığı hardal
Tuz, karabiber

Yapılışı:

Eti yıkayıp süzün. Kıyılmış sarımsak, mercanköşk, kekik, zeytinyağı, limon suyu, hardal, ketçap, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın. Üzerine eti ilave edip buzdolabına alın ve 20 dakika marine edin. Diğer taraftan patatesleri soyup kalın elma dilimi şeklinde doğrayın. Su dolu bir kaba koyup kenara alın. Eti marineden çıkarıp bir fırın kabına yerleştirin. Patatesleri kurulayıp, eti çıkardığınız marineye koyarak karıştırın. Daha sonra suyuyla birlikte etin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 -45 dakika pişirerek sıcak ikram edin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers