Malzemeler :
2 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı haşlama suyu (nohuttan haşlanınca süzmeden alın)
1 çay bardağı tahin
1 adet limon
1 çorba kaşığı kimyon, tuz
3 diş ezilmiş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
Üzeri için:
1 adet domates
2 adet sivri biber
1 çorba kaşığı kırmızı biber
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
Haşlanmış nohutu mutfak robotunda sarımsak, kimyon, zeytinyağı, tahin ve limon suyuyla birlikte iyice ezin. Üzerine bir miktar haşlama suyundan koyup kıvama getirin. Biraz koyu kıvamlı istenirse su az konulabilir. Servis tabağına humusu yayın ve üzerini domates, biber ve kırmızı biber yağıyla süsleyin.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder