Vejetaryen patlıcan sarma

Malzemeler (4 kişilik)

2 adet kemer patlıcan
1 adet domates
3 adet sivri biber
8 adetmantar
3 diş sarımsak
6 çorba kaşığı zeytinyağı

Yapılışı:

Patlıcanları uzun ince dilimler halinde kesin, fırında ya da yağda kızartın. Tavaya zeytinyağını koyup ince doğradığınızmantarları sote edin. Sivri biber ve domatesi de ince kıyıp üzerine ekleyin, 4 dakika pişirin. Bu karışımı patlıcanların içine koyup sarın. Fırın tepsisine dizip 10 dakika pişirip servis yapın. İstenirse içine zeytin,maydanoz ve haşlanmış yeşilmercimek de konulabilir.

1 yorum:

  • yeşim says:
    13 Şubat 2012 11:50

    bir vejeteryan olarak fikrimi söyliyeyim gerçekten harika bir tat bunu aynı zamanda patlıcan seven bir fanatik olarak ta söylüyorum

Yorum Gönder

Followers