Malzemeler ( 4 kişilik ):
500 gram tavuk kıyması
1 adet limon suyu
1 adet soğan
3 diş sarımsak
Tuz, karabiber
1 Yumurta
Salatası için
1 adet kırmızı soğan
5 adet marul yaprağı
1 adet domates
Yarım demet maydanoz
Yapılışı:
Derin bir kabın içine tavuk kıymasını, yumurta, rendelenmiş soğanı, limon suyu ve ezilmiş sarımsağı koyup iyice yoğurun. Tuz ve karabiberini de ilave elinizi yağlayıp uzun köfteler yapın yağlanmış fırın tepsine dizin. Tüm harcı aynı şekilde hazırlayıp tepsiyi 200 derecedeki önceden ısıtılmış da 30 dakika pişirin. Bu arada salatasını hazırlayın kıyılmış soğan, maydanoz ve yeşilliği tabağın altına koyun. Üzerine pişmiş olan tavuk kebabını da üzerine koyup servis yapabilirsiniz.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
et kebabpların yerini tutmaz ama yinede farklı lezzet arayışı içinde olanlar için özellikle kırmızı et yemeyenler için iyi bir alternatif olabilir.