Malzemeler (6 kişilik)
400 gramkıyma
2diş sarımsak
1 adet soğan
2dilim ekmek içi
1 adet patlıcan
2 adet domates
5 çorba kaşığı sıvı yağ
30 gram taze kaşar peynir
Kimyon, kekik, tuz, karabiber
Yapılışı:
Derin bir kabın içine rendelenmiş soğan ve sarımsağı koyun.Üzerine kıyma, ıslatılıp suyu sıkılmış ekmek içi, tuz, karabiber, kimyon ve kekik ilave edin, iyice yoğurup köfte harcını hazırlayın. Bu harçtancevizdenbiraz büyük parçalar koparıp elinizle yuvarlayın. Tavada az yağda kızartın. Bu arada patlıcanı çok ince bir şekilde halka halka doğrayın ve sıvı yağ ile harmanlayın. Domatesleri ve tazekaşar peynirini deaynı incelikte dilimleyin. Fırın tepsisine patlıcan, domates ve peyniri balıksırtı şeklinde dizip 200 derecedeki fırında10dakikapişirin. Fırından aldığınız patlıcanlı domates dizmelerinin yanına kızartılan köfteleri koyup, sıcak servis yapın.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder