Malzemeler ( 6 kişilik ):
2 adet hindi budu
2 çorba kaşığı çorba
1 tatlı kaşığı salça
2 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı tereyağı
3 su bardağı su
1 çay bardağı çiğ badem
1 tatlı kaşığı tarçın
Tuz, karabiber
Yapılışı:
Fırın kabına hindi butlarını derileriyle birlikte koyun. Üzerine yoğurt ve salça sürüp 200 derecelik fırında 40 dakika pişin. Ara sıra açıp tepsiye dolan yağı üzerine aktarın ve pişirmeye devam edin. Bu arada pilavı yapmak için tencereye tereyağını koyup eritin ve yıkanmış pirinci, kabukları soyulmuş çiğ bademleri ve tarçını koyup 5 dakika kadar kavurun. Tuz ve karabiberini ekleyip üzerine suyunu verin. 25 dakika kapağı kapalı olarak pişirin. Hindi eti pişince fırından alın servis tabağına bir miktar pilavla beraber servis yapıp yanında yeşillikleri ekleyebilirsiniz. Yılbaşı için de daha pratik bir yemek olacaktır.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
tam yılbaşılık bir tarifmiş keşke daha erken bulsaydım kısmet önümüzdeki yılbaşına yada hiç beklemeden en kısa zamanda yapayım ayyy ne kadar kararsızım...
benim yaptıgım bademsiz oldu ama genede güzel odu