Malzemeler (4 kişilik):
500 gram kuşbaşı kuzu eti
1 adet soğan
2 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağı
3 diş sarımsak
1 tutam tarçın
Yarım karnabahar
1 adet limon
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 adet kırmızıbiber
1 adet közlenmiş patlıcan
Tuz, karabiber, kimyon
Yapılışı:
Tencereye kuzu etini koyup kapağını kapatın. Suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirin. Suyu çeken etlerin üzerine tereyağı, tarçın, salça ve 1,5 su bardağı sıcak su ilave edip 20 dakika kadar pişirin. Bu arada karnabaharı buharda pişirin. Közlenmiş patlıcanla ve közlenmiş kırmızıbiberle karıştırın.Üzerine zeytinyağı ve limon ilave edin. Pişen etleri baharatla ezilmiş sarımsakla karıştırın. Sebzelerle beraber servis yapın.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
içinde karnabahar olmasaymış sanki daha bir güzel olurmuş gibi